Egy ismeretlen ember tökéletes segítsége

Amikor nekem céges kiküldetésbe kell mennem mindig összeszorul a gyomrom. Nem csak azért mert utazni kell, és mert általában ezek a céges továbbképzések vagy konferenciák, esetleg külső munkahelyszínek több napos távollétet követelnek meg, hanem mert mindig mindenhol eltévedek, és igazság szerint nagyon rosszul tájékozódom idegen helyen. Ha van rá elegendő időm és meg tudom ismerni a környéket, akkor bizony a tenyeremben van a térkép, de ahhoz nekem sok idő kell, és az hogy én egy kicsit kiismerjem magam valahol szinte esélytelen. Vagy ismerem teljesen a környéket, vagy pedig egyáltalán nem ismerek mi magam sehol, és e két fázis között nem igazán van különbség.

A legutolsó ilyen kiküldetésem alkalmával pedig az egyetlen segítségemet, a telefonomat is sikerült sajnos összetörnöm. Kiesett ugyanis az iphone telefonom a kezemből és szinte darabokra tört a kijelzője. Mondanom sem kell, hogy kétségbeestem és azonnal törni kezdtem a fejemet, hogy hogyan tudnám megoldani ezt a számomra iszonyatosan nehéz helyzetet, mire az egyik járókelő, gondolom látván a kétségbeesett arcomat hozzám lépett, és csak annyit mondott, hogy az iszereles budapest legjobb telefon szerviz csapata, és keressem fel őket bátran, mert biztos benne, hogy nem fogok csalódni az eredményeikben. Gyorsan és profi módon segítséget fognak tudni nyújtani számomra.

Nem is kellett csalódnom. Felkerestem ezt a kis csapatot, és valóban hihetetlen gyorsasággal, egy nap alatt meg is oldották a kijelzőcsere feladatát. Másnap már mehettem is a telefonomért, ami aztán egész héten szépen segítségemre volt hogy eljussak mindenhová ahova csak kell. Azóta is bánt, hogy még csak meg sem köszöntem a segítőmnek ezt a szuper ajánlást, de hát azt gondolom látta, hogy nem álltam a helyzet magaslatán. Remélem nem haragszik érte.